Puppycursus

De puppycursus is gericht op hondjes tussen de 7 en 12 weken oud en er worden dan alleen onderwerpen behandeld die met deze leeftijd te maken hebben, puppyzaken dus! We doen leuke leerzame dingen, waarbij altijd het plezier van pup en eigenaar voorop staat. 

Is de pup al wat ouder dan zullen wij u vragen of u deel wilt nemen aan de basiscursus, omdat de basiscursus echt over het trainen en opvoeden van de hond gaat. De pups kunnen vanaf 12 – 13 weken deelnemen aan de basiscursus.

De puppycursus bestaat uit 5 lessen en de instroom les is op zaterdagmorgen om 9.00. en de andere 4 puppylessen zijn om 11.00 en kost € 75,=

In onze puppycursus besteden we veel aandacht aan socialiseren van de pup. Soms wordt socialiseren vergeten omdat je niet ziet wat er nu eigenlijk gebeurt in het koppie van je schattige pup. Er gebeurt echter heel veel. Tussen de 3 en de 16 weken heeft de pup een paar zeer gevoelige periodes, waarin hij moet leren hoe onze wereld in elkaar steekt. Hij moet van ons leren waar hij bang voor moet zijn en nog belangrijker waar hij niet bang voor hoeft te zijn. Wij (de baasjes) moeten hier actief mee aan de slag en de pup in zoveel mogelijk verschillende situaties brengen en ons hierbij zeer bewust zijn van onze inwerking op de pup. Wij vervullen in deze periode de rol van moederhond en de pup kijkt naar ons wat goed en niet goed is en neemt onze eigen angsten razendsnel over! Tevens bouwen we aan de relatie met onze hond en moet hij ons kunnen vertrouwen de rest van zijn leven.

Het doel is om een hond te vormen die z’n hele leven lang vrolijk, stabiel en zorgeloos door het leven kan. Daarom kunt u niet vroeg genoeg aan de puppycursus beginnen!!!! Waar een kind 16 jaar over doet is voor de hond 8 maanden, dus een week is toch omgerekend een lange tijd!

Naast het socialiseren gaan we natuurlijk ook aan de slag met andere dingen, denk hierbij aan het niet alleen kunnen zijn. Dit begint al de eerste nacht, zet de pup in de bench naast uw bed en niet in de bijkeuken, dit voorkomt op latere leeftijd een hoop gezeur van de buren. Ten eerste kan de pup tot 10 weken oud van nature helemaal niet alleen zijn en ten tweede is het sociaal dier en moet hem het alleen zijn systematisch aangeleerd worden.

Ook aan de volgende zaken wordt natuurlijk gedacht:
* Het leren spelen. Dit gaat niet vanzelf, er moeten spelregels worden afgesproken.
* Het voorkomen van baknijd. Het is natuurlijk gedrag voor de hond, maar vervelend en gevaarlijk.
* Verzorgen van de pup (wassen, borstelen, teken, vlooien, oren checken etc.) en het omgaan met het bijten in uw handen, kleren en uw kostbare spulletjes.
* Zindelijk maken, niet onbelangrijk!
* Benchtraining.

In de praktijk komen een viertal oefeningen steeds weer terug:

* Het zit en wachten bij de stoep. Veiligheid staat voorop
* Het netjes naast u lopen zonder te trekken. Kunt u niet vroeg genoeg mee beginnen.
* Het apporteren. Dit bevordert sterk de relatie met uw hond.
* Het “hier”komen. Deze oefening lijkt erg moeilijk, terwijl het de simpelste oefening van allemaal is, mits u vroeg begint. Tevens is deze oefening direct de basis van het opvoeden van uw hond.