Basiscursus

Basiscursus (10 lessen, voor alle leeftijden, vanaf 12 week)

Vanzelfsprekend bent u na de puppycursus niet klaar met de opvoeding van het inmiddels aardig fanatieke monstertje. U zult er de handen vol aan hebben en de nodige kennis op moeten doen om er datgene van te maken wat u voor ogen heeft.

Daar kunt u de basiscursus voor volgen, in deze cursus krijgt de baas 10 theorielessen en samen met de hond even zoveel praktijklessen. De kennis over honden en de opvoeding ervan wordt in deze cursus uitgebreid behandeld. De vragen die u heeft zullen in de theorielessen beantwoord worden, zodat alles uiteindelijk op z’n plaats valt. Deze cursus is 2x in de week op dinsdagavond en zondagochtend.

Er wordt in principe gewerkt volgens de clickermethode, dit is een fantastische manier om de hond te trainen. Ook hebben wij kennis van andere methodes, deze worden indien nodig aan u uitgelegd. Naast het trainen van de hond moet er ook nog iets aan opvoeding gedaan worden, opvoeden lijkt in eerste instantie een duidelijk omschreven ding. In de praktijk blijkt dat opvoeden een veel omvattend iets is. Met een goed inzicht in het opvoeden van de hond, is heel veel winst te behalen. Daarom zijn de theorielessen ook zo waardevol. We hebben een gestructureerd lesplan, waarbij we stap voor stap het geheim van de hond ontrafelen. De cursisten die u voorgingen, zeggen nadien altijd dat de kracht in de theorie zit en dat ze een veel duidelijker beeld van hun hond hebben. En dat ze nooit hadden gedacht dat het zo in elkaar steekt.

Om tot een goed resultaat te komen wordt de cursist 2x per week verwacht en dit 5 weken achter elkaar.
Iedere les krijgt u praktijkoefeningen mee zoals: Oogcontact maken, ‘zit’, ‘wacht’, ‘hier’, ‘af’, ‘af en blijf’, ‘don’t touch’, ‘thuis’ en het netjes aan de linkerkant ‘volgen’ zonder te trekken.

Ook voor mensen die een probleemhond hebben of de opvoeding van de hond een beetje willen bijschaven is dit een geschikte cursus. Honden van alle leeftijden zijn welkom. Er is voor ieder probleem een therapie, zo nodig komen we bij u thuis  om het probleem op te lossen. Klik hier voor opgave voor de basiscursus.

Startdata van de basiscursus vindt u op de homepage. Het is raadzaam om je op tijd voor de basiscursus op te geven, na een aanbetaling is je plek in ieder geval gegarandeerd.