Basiscursus

Vanzelfsprekend bent u na de puppycursus niet klaar met de opvoeding van het inmiddels aardig fanatieke monstertje. U zult er de handen vol aan hebben en de nodige kennis op moeten doen om er datgene van te maken wat u voor ogen heeft.

Daar kunt u de basiscursus voor volgen, in deze cursus krijgt de baas 8 lessen samen met de hond. De kennis over honden en de opvoeding ervan wordt in deze cursus uitgebreid behandeld. De vragen die u heeft zullen in de lessen beantwoord worden, zodat alles uiteindelijk op z’n plaats valt.

Er wordt in principe gewerkt volgens de clickermethode, dit is een fantastische manier om de hond te trainen. Ook hebben wij kennis van andere methodes, deze worden indien nodig aan u uitgelegd. Naast het trainen van de hond moet er ook nog iets aan opvoeding gedaan worden, opvoeden lijkt in eerste instantie een duidelijk omschreven ding. In de praktijk blijkt dat opvoeden een veel omvattend iets is. Met een goed inzicht in het opvoeden van de hond, is heel veel winst te behalen. Daarom zijn de theorielessen ook zo waardevol. We hebben een gestructureerd lesplan, waarbij we stap voor stap het geheim van de hond ontrafelen. De cursisten die u voorgingen, zeggen nadien altijd dat de kracht in de theorie zit en dat ze een veel duidelijker beeld van hun hond hebben. En dat ze nooit hadden gedacht dat het zo in elkaar steekt.

Om tot een goed resultaat te komen wordt de cursist 2x per week verwacht en dit 4 weken achter elkaar.
Iedere les krijgt u praktijkoefeningen mee zoals: Oogcontact maken, ‘zit’, ‘wacht’, ‘hier’, ‘af’, ‘af en blijf’, ‘don’t touch’, ’thuis’ en het netjes aan de linkerkant ‘volgen’ zonder te trekken.

Ook voor mensen die een probleemhond hebben of de opvoeding van de hond een beetje willen bijschaven is dit een geschikte cursus. Honden van alle leeftijden zijn welkom. Er is voor ieder probleem een therapie, zo nodig komen we bij u thuis om het probleem op te lossen. Het is ook mogelijk om een privé wandeling met een instructeur te maken om in de dagelijkse praktijk mee te kijken en daar waar nodig bij te sturen. Hierbij wordt er met je mee gekeken, hoe en hoe vaak je beloont en hoe je met je hond communiceert. Ook wordt er gekeken naar de thuissituatie of daar nog problemen zijn die opgelost kunnen worden. Weet je misschien niet waar je rustig met je hond kunt gaan lopen om te gaan trainen? Ken je de losloop gebieden nog niet, dan kan een wandeling je hierbij helpen. Heel verhelderend!

Coaching en persoonlijke begeleiding zijn erg belangrijk in dit soort situaties en wij staan er voor in dat u dit ook krijgt.