Bachbloesem

Ondersteuning door Bachbloesem bij probleemgedrag.

Honden hebben net als mensen emoties als angsten, onzekerheden en agressie.
En honden hebben ook net als wij behoefte aan aandacht of juist wat meer rust.
Hoewel honden over het algemeen solistisch door het leven stappen zijn het van oorsprong zeer sociale in familieverband levende dieren.
Echter door allerlei omstandigheden (opvoeding, levenservaringen etc.) kunnen honden soms zeer a-sociaal en dus ongewenst gedrag gaan vertonen.

Kortom…ook honden hebben net als wij mensen hun eigen karakter! Honden zijn echter GEEN mensen.
Zij denken anders, voelen anders, horen anders, ruiken anders, zien anders kortom leven anders dan wij mensen.

Een hond die steeds je vuilnisbak leeg maakt (wat zeer vervelend doch natuurlijk gedrag is), en dan schuldig kijkt als je thuis komt…weet echt niet dat hij iets gedaan heeft wat niet mag.
De combinatie vuilnisbak en straf heeft totaal geen verband voor de hond. Jouw thuiskomst en straf echter wel want dat gebeur namelijk op het zelfde moment.
De hond zal dus bij jouw thuiskomst verwachtingsvol en onzeker zijn…wij noemen dat “schuldig” kijken.
Ook een hond die bijt is niet altijd agressief. Er zijn ontzettend veel redenen waarom die tanden gebruikt worden.
Denk bijvoorbeeld maar eens aan angst, onzekerheid, verdediging, pijn, etc

Er is een duidelijk verschil in emoties van honden en mensen. Dit maakt dat het samenstellen van een Bachbloesem voor honden een heel andere benadering en deskundigheid vraagt. Honden reageren ook vaak snel op de toedieningen, mits we in staat blijken om het probleem goed te diagnosticeren.

Omdat honden niet kunnen vertellen hoe ze zich voelen maken we voor het vaststellen van de juiste diagnose gebruik van uw beschrijving over lichaamshouding, gedrag, ervaring, verleden, etc. van uw hond en gaan we u en uw hond eerst een tijdje observeren.
Het is erg belangrijk om te weten wat uw reactie is op het probleemgedrag van uw hond. Bachbloesem therapie voor honden is vrijwel altijd een relatietherapie.
Hierna gaan we samen met u kijken waar Bachbloesem u en uw hond kunnen ondersteunen tijdens de therapie.

Onze jarenlange ervaring met zowel baasjes als honden, in combinatie met de Bachbloesem en gedragstherapie zal ervoor zorgen dat u de relatie met uw hond krijgt die u bij aanschaf voor ogen had.

Voor meer informatie over Bachbloesem kunt u contact opnemen met Bert Feijen.