Vervolg cursus: Appèl en Spel

In de cursus kan kennis worden gemaakt met de diverse hondensporten zoals dogdance, dogfrisbee, flyball, speuren en behendigheid. Een vervolgcursus is bedoeld voor het verdiepen van de kennis en kunde die tijdens de basiscursus was verworven. Hierbij was het probleem dat dit soms een beetje saai werd, juist omdat hond en baas al wekenlang fanatiek getraind hadden en eigenlijk juist iets totaal anders nodig hadden.

Door een samenvoeging van diverse elementen is een leuke uitdagende (spel) cursus ontstaan, waarbij zeker de gehoorzaamheid (appèl) van de hond de nodige aandacht krijgt. Dit wordt gedaan d.m.v. de verschillende hondensporten. Doordat het iedere week weer anders is en de baasjes het leuk vinden, gaat de hond de baas leuk vinden. Met als gevolg een goed oplettende hond die de baas belangrijker vindt dan de rest van de wereld.
De cursist leert ontspannen met de hond om te gaan en leuke dingen met de hond te doen. Uiteraard zal er ook tijd zijn om de nodige ‘puber’ vragen te stellen.

In het voorjaar en de zomer zal de cursus in de buurt van Bovensmilde, Hoogersmilde en Assen plaats vinden. Deze cursus is geschikt om na de basiscursus te doen, maar kan ook later gevolgd worden, als de hond al volwassen is. Wel moet de basiscursus ooit gevolgd zijn. De cursus zal in totaal uit 5 lessen bestaan van elk ongeveer een uur. Op zondag kun je na de cursus nog meelopen in een groepswandeling.

Dit zal een gevarieerde cursus zijn van serieuze oefeningen en leuke hondensporten. Hou er rekening mee dat de cursus op verschillende locaties wordt gegeven. Dit zal in de omgeving Bovensmilde, Assen, Appelscha en Hoogersmilde zijn.

De cursus bestaat uit 5 lessen en is voor elke hond geschikt, je kunt hier natuurlijk de vele vragen kwijt en is leuk om te doen. De kosten zijn €60,00 voor de lessen en €75,00 voor de lessen mét wandelingen. Je kunt ook enkel een wandeling bijwonen, de kosten zijn dan €5,00 per wandeling. De wandelingen zijn alleen op zondagochtend.
Na aanmelding ontvang je iedere week de locatie van de cursus en hondenwandeling in je e-mail met routebeschrijving, het is wel gewenst om te laten weten of je komt, dit om te grote groepen te voorkomen.

Nieuwe data voor 2018 volgen komend voorjaar.

Bij minimaal 6 opgaves gaat de cursus door. Het maximum is 8 honden in de cursus, met de wandeling maximaal 15.
NB: Op feestdagen gaat de cursus gewoon door. Bij veel afmeldingen kan het gebeuren dat er gekozen wordt om op 1 tijd te lessen en te lopen.

Opgave kan via dit opgave formulier (klik hier)

0047  Dexfrisbee  9896